Sajóbábony Város Hivatalos Honlapja – 2014

2014. november 21. péntek. Ma Olivér, holnap Cecília ünnepli a névnapját.


Meghívó TAB ülésre

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-11-20

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Alapszabályának XII. fejezet 09. pontja alapján  tisztelettel meghívom a Sajóbábony, Sajóecseg, Sajókeresztúr, Sajópálfala, Sajósenye, Sajóvámos, Szirmabesenyő települési agrárgazdasági bizottság ülésére.

Az ülés helyszíne:

Sajópálfala, Polgármesteri Hivatal

Az ülés időpontja:

2014.11.28. (péntek) 9.00 óra

Napirendi pontok és további információ <klikk ide>

Katasztrófavédelmi lakossági tájékoztató

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-11-20

Sajóbábony polgári védelmi parancsnokságának

2014. november 26-án (szerda) 08:30 órai kezdettel

települési részleges külső védelmi terv gyakorlatának végrehajtására kerül sor.

A gyakorlat során a MoLaRi (monitoring és lakossági riasztó rendszer) sziréna is meg fog szólalni.

A gyakorlat időtartama alatt a lakosságnak teendője nincs!

A hatóság területi szerve – az illetékes polgármesterrel együttműködve – a külső védelmi tervben foglaltak megvalósíthatóságát rendszeresen ellenőrzi. Ennek érdekében évente folytat le olyan gyakorlatot, ahol a tervben megjelölt szervezetek valamely részét, valamint háromévente olyan gyakorlatot, ahol a tervben megjelölt szervezetek egészét gyakoroltatja.

A foglalkozás célja

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Kormányrendelet előírásainak megfelelően a Külső Védelmi Terv részleges gyakoroltatásának feladatait veszély-, és katasztrófahelyzetben.

 

Sajóbábony, 2014. november 19.

Dr. Szilva István sk.

polgármester

Elismerés a KISS CÉGCSOPORTNAK

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-20

Az Észak-Magyarország 15 évvel ezelőtt állította össze először a megyei TOP 100-as listát, amely a megyei adóhivatal adatai és szakmaisága, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara szakembereinek gyakorlati tapasztalata alapján áll össze. A cégeket három különböző szempont alapján mutatja be: a nettó árbevétel mellett a hozzáadott érték, valamint az átlagos állományi létszám szerint is rangsorolja a kiadvány. A TOP 100 céget – egészen pontosan idén 147-et – tartalmazó kiadványt szerdán mutatták be, amelyen az Észak-Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját is átadták. Idén Kiss László, a KISS CÉGCSOPORT főtulajdonosa vehette át az elismerést.

Hobbi bútorfestő tanfolyam

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-18

Folytatódik a bútorfestő tanfolyam. Következő alkalom: november 22. (szombat) 10 óra, művelődési ház.

Ezúttal krétafestéket fognak kipróbálni 3 különféle recept alapján, többféle festék felhasználásával. Megtanulják hogyan használhatnak különböző textúrákat bútoraik továbbgondolásánál, illetve “megrepesztik” majd a festéket! 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Képviselő-testületi ülés

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-18

Képviselő-testületi ülés lesz 2014. november 25-én (kedd) 13.00 órától a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében (Sajóbábony, Bocskai u. 2.).

Napirendi pontok:

1. Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között tett intézkedésekről

2. Előterjesztés Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet megalkotására

3. Előterjesztés a helyi adókról szóló 13/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelet módosítására

4. Tájékoztató az önkormányzati adóigazgatással kapcsolatos feladatok ellátásáról és a helyi adókból származó bevételek alakulásáról

5. Tájékoztató Polgármesteri Hivatal 2014. évi munkájáról

6.Előterjesztés az önkormányzat 2015. évi belső ellenőrzési tervének megtárgyalásához, jóváhagyására

7.Tájékoztató a Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár 2014. évi munkájáról

8. A Sajóbábonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás elfogadása

9. Előterjesztés a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás ülésein történő képviselet megtárgyalására

10. A közmeghallgatás időpontjának meghatározása

11. Indítványok, bejelentések

12. Előterjesztés a Bursa Hungarica pályázatok elbírálására

13. SVIP Nonprofit Kft tagi hitelszerződés módosításának megtárgyalása

Kertbarátkör

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-18

A nagyvilágban és Magyarországon egyaránt elismert mádi borász, Szepsy István tartott nagy sikerű előadást a Kertbarátkör szervezésében 2014. november 17-én a Déryné Szabadidőközpontban.

Az 1500-as évektől működő családi borászat mai generációjának tagjai az elődök nyomdokaiban a lehető legjobb minőségű szőlők termesztésével és az ebből készített minőségi boraikkal váltak méltán világhírűvé. A borkóstolóval egybekötött színvonalas előadás keretei között Szepsy Istvántól többek között a Mádat körülölelő vulkáni kúpok geológiájáról, történelméről, a dűlők karakteréről, és a borkészítésről hallhattak értékes információkat az érdeklődők.

Képgaléria: ITT
Sporthírek

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-17

A megyei labdarúgó bajnokság 14. fordulóját játszották a hétvégén. Sajóbábony Szentistván csapatát fogadta és nyert 2:1 arányban. Az ifjúsági mérkőzés elmaradt, mert a vendégek nem érkeztek meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség idén is megrendezi a Megyei Amatőr Labdarúgó Válogatottak Országos Nagypályás Tornáját. A sajóbábonyi csapatból megyei válogatott lett Tátrai Gergő. Gratulálunk.

Az NB II-es teke bajnokság is folytatódott: Sajóbábony – Somos TK 7:1

Sakk NB II: Sajóbábony – Debrecen 3:9

Tátrai Gergő

15 éves a Rezeda Népdalkör

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-15

Népdalkör találkozó volt a Déryné Szabadidőközpont szervezésében az Ipari Park kultúrtermében. Hét település  énekkara lépett fel és mutatta be énektudását, a népdalok iránti elkötelezettségét.

Sajóbábonyban már évek óta hagyomány a népdalkör találkozó megrendezése. Házigazdaként először a helyi Rezeda Népdalkör lépett fel. Őket Borsodszirák, Szirmabesenyő, Sajókeresztúr, Szirma, Varbó és Edelény települések népdalkörei követték. Zárásként ismét a kétszeres aranyminősítésű házigazda népdalkör szerepelt.

A rendezvényt jó hangulatú vendéglátás zárta, amelyen egy hatalmas születésnapi torta is a résztvevők tányérján végezte. A terített asztalnál még órákig szólt a több mint 100 fő résztvevő torkából a sok szép népdal.

Képgaléria: ITT

Lomtalanítási értesítő

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-11-14

ÉRTESÍTÉS

 A ZV Zöld Völgy nonprofit Kft. tájékoztatása alapján értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy

2014. november 27-én (csütörtökön) reggel 06:00 órától

LOMTALANÍTÁSI akciót szervez.

A már hagyományossá váló akció keretében a háztartásokban feleslegessé vált lomokat díjtalanul szállítja el a ZV Zöld Völgy nonprofit Kft.

Kérjük, az elvitelre szánt dolgaikat reggel 06:00 órára helyezzék ki a kuka mellé.

A nagyméretű lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni, úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.

A kikészített lomokat a Közszolgáltató a jelzett időpontban szállítja el. A később kirakott lomokat a Közszolgáltató nem szállítja el.

A Közszolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomot.

A lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak Közszolgáltatón kívül bárki más által történő elszállítás jogtalan eltulajdonításnak minősül!

NEM kerülnek elszállításra az alábbi tárgyak.

-          mezőgazdasági és egyéb szerves hulladékok

-          veszélyes és mérgező anyagok (akkumulátor, gumiabroncs, pala, hűtőszekrény, TV, lakk, ragasztó, növényvédőszer, illetve kannái stb.)

-          föld és építési és bontási hulladék

-          kommunális hulladék

Ezeknek az elszállítása és ártalmatlanításra történő átadása a tulajdonos kötelessége az ártalmatlanításra jogosult cég felé.

Sajóbábony, 2014. november 14.

  Dr. Szilva István
    polgármester

Egészségnap az óvodában

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-11-07

Egészségnapot tartottak a székhely óvodában az IPR-14-A pályázat keretében.

A szülők részéről nagy érdeklődés mutatkozott  a rendezvény iránt, sokan tisztelték meg az óvodát e napon.

A rendezvényen Godó István csecsemő és kisgyermek elsősegélynyújtás témakörben nagyon hasznos és praktikus ismeretekkel látta el a szülőket, /hatékony lázcsillapítás, idegen test eltávolítása, hasmenés, székrekedés, égés stb./ Az rendkívül értékes előadás során rengeteg új elméleti és gyakorlati ismerettel gyarapodtak.

Az Egészségnap további részében Gazdigné Szabó Bea védőnő állt a szülők rendelkezésére. Lehetőség volt vérnyomásmérésre, vércukorszint mérésre, testtömeg index számításra. A várakozás percei alatt egészséges ételeket, zöldség és gyümölcssalátákat, gyógyteákat kóstolhattak a szülők, mely jó alkalmat kínált egy-egy beszélgetésre is.

A gondosan megtervezett tevékenység üde, mindenki által megcsodált színfoltja volt az Erika óvó néni által megálmodott, és elkészített termésbábok.

Minden résztvevő szülőnek kis ajándékkal, egy-egy általuk öntött kis szappannal kedveskedtek.

Bár az előadáson nem vettek részt, a gyermekek is aktív részesei voltak az Egészségnapnak, melyre az óvodapedagógusok irányításával napok óta folyamatosan, tudatosan készültek (helyes higiéniai szokások kialakítása, egészséges életmódra nevelés témával kapcsolatos ismeretek bővítése, dalok, versikék, mondókák elsajátítása). Az egészséges finomságokkal a gyermekek is ismerkedhettek, s közben megbeszélték elkészítésük módját, az alapanyagokat, a vitaminok fontosságát, s természetesen megízlelték azokat. A répagolyó és az almachips volt a kedvenc számukra. A védőnő megmérte magasságukat és bátran fogadták a vérnyomásmérést is. A nap zárásaként a témakörrel kapcsolatos, óvodapedagógusok által készített fejlesztő, társas játékokkal játszottak, színeztek, síkbábokat készítettek.

A szülők és a gyermekek pozitív visszajelzései mind azt mutatták az óvónők számára, hogy nagyon gazdag, igazán sikeres rendezvényt tudhatnak magunk mögött.