2018. május 24. csütörtök. Ma Eszter, Eliza, holnap Orbán ünnepli a névnapját.

Ingyenes látásvizsgálat Sajóbábonyban

Közzétéve: 2018-05-23 -> Ács Timea

spectacles-clipart-illustration_tA Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár látásvizsgálatot szervez, melyre minden érdeklődőt tisztelettel vár. A vizsgálat regisztrációhoz kötött. Bővebb információ az alábbi plakáton.

Látásvizsgálat

  

GYERMEKNAPI BEHARANGOZÓ

Közzétéve: 2018-05-18 -> Ács Timea

cute-cartoon-funny-school-children-clip-art-images-school-children-clipart-320_320Május 27-én gyereknapot tartunk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Gyere és érezd jól magad a Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár által szervezett programokon. Bővebb információ az alábbi plakáton!

2018-05-27 (3)

  

Meghívó – Testületi ülés

Közzétéve: 2018-05-15 -> Jelcs Zita

SajobabonyMagyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. § alapján a Képviselő-testület rendes ülését összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

Az ülés időpontja: 2018. május 29. (kedd) 10.00 óra

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (Sajóbábony, Bocskai u. 2.) Bővebben »

  

Pünkösdi hulladékszállítás

Közzétéve: 2018-05-14 -> Jelcs Zita

bin-iconTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás pünkösd hétfőn, azaz május 21-én változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik. Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni. Bővebben »

  

bee-iconA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szükséghelyzeti engedélyeket adott ki a Cruiser OSR 322 FS, Cruiser 350 FS, Poncho 600 FS, Ellado, Nuprid 600 FS Red rovarölő csávázószerekre repce, kukorica és napraforgó vetőmag csávázására és vetésére. A kiadott szükséghelyzeti engedélyek az idei szezonban az említett kultúrák jelentr5s területi hányadát érintik.

Az említett készítményekkel történő csávázás a jelenlegi tudományos eredmények ismeretében nem jelent elfogadhatatlan kockázatot a méhek számára, ha a méhcsaládok kedvező egészségügyi állapotban vannak és a kezelt kultúráknál a méhek röpkörzetén belül folyó növényvédelmi tevékenység során a kezelések az engedélyokiratokban foglalt utasítások szigorú betartása szerint valósulnak meg.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a vizsgálatok során a méhekre ártalmatlan tulajdonságot sem sikerült igazolni. A neonikotinoidok használatának másfél évtizedes magyarországi tapasztalatai alapján a repce, napraforgó és kukorica csávázása szabályszerű felhasználás esetén nem okozott kimutatható károsodást a méhekre. Sőt, a csávázott kultúrák esetében kisebb a valószínűsége és gyakorisága méhekre kockázatos permetezőszerek használatának.

A fentiek mérlegelésével a méhészek dönthetnek, hogy a csávázószerrel kezelt virágzó állományokban a méhek letelepítésével vagy távoltartásával kívánják folytatni az évi méhészeti tevékenységüket.

Sajóbábony, 2018. május 10.

 

Király Gáborné sk.

jegyző

  

Tájékoztatás kormányablakokról

Közzétéve: 2018-05-07 -> Márton Ferenc

icon_magyarcimer

 

Tisztelt Lakosság!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala folyamatosan törekszik a polgárok közigazgatási ügyeinek magas színvonalú és szakszerű elintézésére. Annak érdekében, hogy a lakosság a lakóhelyéhez minél közelebbi helyszínen igénybe vehesse szolgáltatásait, a Miskolci Járási Hivatal az illetékességi területén hat kormányablakot üzemeltet, melyben várják kedves ügyfeleiket. Bővebben »

  

Felhívás ebösszeírásra

Közzétéve: 2018-05-02 -> Márton Ferenc

CímerFELHÍVÁS

SAJÓBÁBONY VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN TÖRTÉNŐ EBÖSSZEÍRÁSRA.

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Sajóbábony Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Sajóbábony Város területén 2018. május 07-től május 22-ig terjedő időszakban Sajóbábony közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a -a kiemelt szövegre részre kattintva letölthető- formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége.  Bővebben »