Sajóbábony Város Hivatalos Honlapja – 2014

2014. augusztus 23. szombat. Ma Bence, holnap Bertalan ünnepli a névnapját.


Választási nyomtatványok

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-08-21

Az helyi önkormányzati és nemzeti önkormányzati választás jelöléséhez szükséges nyomtatványok ill. a tájékoztató megtalálhatók és letölthetők <Választás 2014> menüpont alatt.

ÉMV baráti találkozó

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-21

Az Észak-Magyarországi Vegyiművek (ÉMV) baráti köre tartott találkozót a Rendezvények Házában a Városnapon.

A gyár fénykorában több ezer embernek adott munkát, biztosított megélhetést lényegében az egész városnak. A helyén ma már ipari park működik, de a nyugdíjas dolgozók nagy része tartja a kapcsolatot egymással. Néhány évvel ezelőtt egy ÉMV Baráti Kör-t is alakítottak és összejártak a művelődési ház falai között kisebb-nagyobb gyakorisággal.

A Városnapon a Rendezvények Házában találkoztak mintegy 50-en. Vidékről is sokan eljöttek ismét látni a régi kollégákat.

Képgaléria: ITT

Városi kitüntetéseket adtak át

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-21

A Városnap alkalmából kitüntetéseket ítélt oda és adott át a képviselő-testület.

“Sajóbábony Városért” érdemérem elismerésben részesült Dányádi Béláné pedagógus és Lakatos Jenő önkormányzati képviselő.

Sajóbábony város új díszpolgára Dr. Kerekes Ferenc háziorvos lett.

Valamennyiüknek gratulálunk.

Dr. Kerekes Ferenc átveszi kitüntetését Nagy Imre polgármestertől

Városnap 2014

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-21

Hatodik alkalommal rendezték meg augusztus 20-án Sajóbábonyban a kulturális programokkal színesített Városnapot.

Délelőtt egy miskolci mazsorett csoport és az Ózdi Huszárbandérium és egy ÉMV baráti találkozó hangolta rá a nap eseményeire a település lakosságát. Délben átadásra került a Tájház, délután pedig a labdarúgópályán felállított színpadon változatos programokkal és vendéglátással várták a szervezők a rendezvényre kilátogatókat.

Nagy Imre polgármester ünnepi beszéde és a rezeda Népdalkör műsora után átadásra kerültek a városi kitüntetések, majd az egyház képviselői megszentelték az új kenyeret.

Mindezt ünnepi előadás és az alábbi fellépők műsora követte: Minta együttes, Tarnai Kiss László, Lórán Barna humorista, Bon Bon együttes, Korda György-Balázs Klári.

A gyerekeket pedig ugrálóvár, arcfestés, trambulin, vízi dodgem, lufi hajtogató bohóc várta.

Az egész napos rendezvényt egy látványos tűzijáték zárta.

A rendezvény képei a <Kép Galériában> és annak tematikus könyvtáraiban megtekinthetők.

Tájház nyílt Sajóbábonyban

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-21

Hosszú évek elképzelése, vágya valósult meg augusztus 20-án, Városnapon azzal, hogy Tájházat avatott az önkormányzat.

Már rég óta tervben volt egy olyan Tájház létrehozása, amely megőrzi, bemutatja a település múltját, történelmét. Ez valósult meg önkormányzati finanszírozással és a lakosság tárgyi adományai, felajánlásai által.

A Tájház a Kossuth út 77. szám alatt található.

A rendezvény képei megtekinthetők a <Kép Galériában>

 (Fotó: Szélesi Zsolt)

Választási hirdetmény

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-08-19

HIRDETMÉNY

Körbe járták Sajóbábonyt

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-18

A Déryné Szabadidőközpont túrát szervezett augusztus 16-án „Járjuk körbe Sajóbábonyt!” címmel.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén 30 fő teljesítette a 12 km-es távot a művelődési ház elől indulva, amely során körbejárták a települést.

A túrát teljesítők egy pólót kaptak ajándékba.

Önkormányzati képviselő választás 2014

Kategória: Aktuális információ – admin

2014-08-18

Sajóbábony Város Helyi Választási Iroda Vezetője meghozta határozatát a

2014 október 12-i.  önkormányzati választáshoz szükséges ajánlások számáról, mely szerint:

Polgármester jelöléshez 69 fő választópolgár,

Képviselő jelöléshez      23 fő választópolgár, ajánlása szükséges.

A határozat teljes szövege a <rendeletek határozatok> menü alatt

Kiállítás

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-15

Hobbi kiállítás nyílt a Déryné Szabadidőközpont Kreatív Klubjának tagjainak munkáiból.

A klub 2 éve alakult, keddenként tartják összejöveteleiket a művelődési házban. A kiállítás anyaga az elmúlt 2 év termése.

A kiállítás megtekinthető munkanapokon augusztus 29-ig.

Képgaléria ITT:

 

Sajtóközlemény

Kategória: Aktuális információ – dszk

2014-08-14

Nagy értékű energetikai beruházás zajlik a sajóbábonyi iskolában, így  szeptembertől jelentősen csökkennek az intézmény fenntartási költségei

Sajóbábony Deák Ferenc Általános Iskola energetikai korszerűsítése címmel nyert 140,49 millió forint értékű pályázatot a vegyészváros önkormányzata az oktatási intézmény modernizálására. A beruházás egyik fontos eleme a fűtésrendszer teljes cseréje, mivel a gáztüzelést megújuló energiával, ebben az esetben pellettel váltják ki. Kicserélik a 16 tantermes, tornatermes és tornaszobás épületegyüttes korszerűtlen nyílászáróit, a falakat pedig szigetelőréteggel látják el.

Átmeneti időszakra esik Sajóbábony Város Önkormányzatának pályázata, mert amikor pályáztak, még a települési önkormányzat volt az oktatási intézmény fenntartója, amely feladatot időközben a KLIK vette át.  A pályázatot viszont még a változások előtt befogadták, a város pedig elkülönített 21,07 millió forint önrészt, így Sajóbábony lett a beruházás kedvezményezettje. Az Európai Unió és a Magyar Állam 119,41 millió forint támogatást biztosított, így a teljes beruházás összege 140,49 millió forint. Időközben az állam átvállalta az önkormányzati önrészt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A fejlesztés célja a költséges gázfűtés kiváltása lényegesen olcsóbb energiaforrással, valamint a megtermelt hőmennyiség jobb hatásfokon történő épületen belüli hasznosítása a nyílászárók cseréje és a külső szigetelés felszerelése révén. A kivitelezési munkálatokat a sajóbábonyi BAU-ALEX Kft. nyerte el közbeszerzésen  A fejlesztés eredményeként jelentősen növekszik a kényelmi- és komfortérzete az oktatási intézmény 162 tanulójának, akiknek 80%-a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű családból érkezik.  Az iskolában 22 pedagógus dolgozik, akik rendszeresen részt vesznek a különböző továbbképzéseken. Munkájukat iskolatitkár és négy fő technikai személyzet segíti. A 2013/2014-es tanévben ünnepelték az intézmény 60 éves évfordulóját, ahol jelenleg három TÁMOP-os pályázat zajlik. Ezek révén olyan élményekhez jutnak a gyermekek, amelyekre családjukon belül nem nyílna lehetőség. Az iskolában korábban már kialakítottak egy modern számítógépes szaktantermet, további nyolc tantermet pedig digitális táblával szereltek fel.

A nagy értékű beruházásnak köszönhetően az új tanévet már korszerűsített iskolában kezdhetik meg a sajóbábonyi diákok. A projekt 2014. augusztus 31-re valósul meg.

További információ kérhető:

Kovács István sajtóreferens

Elérhetőség: e-mail: kovacsistvan1954@t-online.hu

telefon: 06 30 580-4714