2018. március 23. péntek. Ma Emőke, holnap Gábor, Karina ünnepli a névnapját.

Archive for március 1st, 2018

Pályázati felhívás

Közzétéve: 2018-03-01 -> Jelcs Zita

SajobabonySajóbábony Város Önkormányzata Tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet

az EFOP-3.9.2-16 – Humán kapacitások fejlesztése Mezőcsáton és térségében című pályázat keretében

1. A pályázat célja

Az EFOP 3.9.2 Ösztöndíjrendszer célja a sajóbábonyi gyermekek és fiatalok iskolarendszerben folytatott tanulmányainak anyagi támogatása, ezen keresztül tanulmányi eredményeik javításának ösztönzése. Sajóbábony város fiataljai helyben való boldogulásának elősegítése, a település népességének megtartása. Bővebben »

Tájékoztatás adatgyűjtésről

Közzétéve: 2018-03-01 -> Jelcs Zita

ksh_logo_160Tisztelt Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.

Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: (OSAP 2419) Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2017.

Az adatfelvétel mintáját azok a gazdaságok alkotják, melyek gyümölcsös ültetvény területe eléri a 2500 m2 -t, és 2017- ben területalapú támogatást igényeltek alma, körte, kajszibarack, őszibarack, meggy, cseresznye, szilva, dió vagy bodza ültetvény után.

Az összeírási feladatot az állami tulajdonú STATEK Kft. megbízásában álló igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, településünkön: Kazár Attila Árpád.

Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból, a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően történik.

A felvétel módszertanáról és a kutatás eredményeiről a http://www.ksh.hu/agrarcenzusok_ultetvenyek oldalt nyújt tájékoztatást.

A felvétel első összesített eredményei 2018 végén várhatóak.

 

Sajóbábony, 2018. március 01.

 

Király Gáborné sk.

jegyző

Tájékoztatás – zöldhulladék elszállítása

Közzétéve: 2018-03-01 -> Jelcs Zita

bin-iconÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., mint megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltató Sajóbábonyban 2018. márciusában indítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését.

Az első szállítási nap március 16. (péntek).

A zöldhulladékot kizárólag a BMH Nonprofit Kft. logójával ellátott ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK feliratú zsákokban szállítják el kéthetente.

 

Sajóbábony, 2018. március 01.

 

dr. Szilva István sk.

polgármester