2024. április 18. csütörtök. Ma Andrea, Ilma, holnap Emma ünnepli a névnapját.

   

2016. évi mikrocenzus, népesség-összeírás

stock-vector-large-group-of-people-forming-the-bitcoin-sign-vector-illustration-375996784A Központi Statisztikai Hivatal megkeresése alapján, ezúton szeretnénk értesíteni a Tisztelt Lakosságot a 2016. évi mikrocenzusról, népesség-összeírásról.

Az adatfelvétel célja, hogy megismerjük Magyarország lakosságának életkörülményeit és a főbb jellemzők változásait a 2011. évi népszámlálás óta. Az eredmények alapján megalapozottabban lehet különféle fejlesztéseket tervezni és azok hatásait mérni.

Az adatfelvételre 2016. október 1-je és november 8-a között kerül sor. A minta a lakosok 10%-ára terjed ki, így a legfontosabb adatokat nemcsak országosan és megyénként, hanem járásonként is be tudja majd mutatni a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatfelvétel 2148 településen, mintegy 440 ezer háztartást és körülbelül egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező.

2016. október 1. és 9. között a kijelölt személyeknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőíveket interneten keresztül önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkéntes lehetőséggel nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat. A mikrocenzus kérdőívei mellett a számlálóbiztosok kiegészítő felvételek keretében további fontos témákban is kérdezni fogják a lakosságot, ezekre a kérdésekre a válaszadás önkéntes.

mikrocenzussal kapcsolatban részletes információk találhatók a Központi Statisztikai Hivatal honlapján,http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016/ cím alatt.

Sajóbábony, 2016. szeptember 20.

 

Tisztelettel:

 

 Király Gáborné sk.

          jegyző

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support