2024. március 29. péntek. Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.

   

Hirdetmény – Sajóbábony Város – Településrendezési Terv módosítás

SajobabonySajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 13/2017. (V.30.) önkormányzati rendelettel elfogadott partnerségi helyi szabályok szerint ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy Településrendezési eszközeinek módosítása folyamatban van a város részterületére, az eljárás szakmai véleményezési szakasz előtt áll.

 

Módosítás tárgya

A város önkormányzata 2016-2017-ben több részterületre – többek között az ipari park területére is – módosította a településrendezési eszközeit, a terv-dokumentáció 2017 májusában került elfogadásra. Az elfogadást követően derült ki, hogy az ipari park területén belül telekalakítás történt, amely a 2016 szeptemberében hatályos településrendezési eszközöknek megfelelően történt, azonban a módosított terv eltérő sajátos előírásokat határozott meg az ipari területen belül. Az Eurofoam Kft. tulajdonában lévő 4 db kivett ipartelep 024/141 hrsz.-on lett összevonva, a területen tervezett fejlesztésekhez az övezeti határok korrigálása, a terület egységes kezelése szükséges. A korrigálás a településszerkezeti és szabályozási tervek módosítását is igénylik. A településszerkezeti terven a veszélyes üzem (sötétlila) területének határa az új telekhatárhoz igazodik. A szabályozási terven az övezeti határ szintén az új telekhatárhoz igazodik, a területet érintő különböző sajátos övezeti előírások közül az Eurofoam Kft. központi telephelyének (korábban 024/6 hrsz.) a szabályozási előírásai lépnek hatályba (Gip-S.1H.18,0.50%). A Katasztrófavédelem által adatszolgáltatásként nyújtott veszélyességi övezet határa nem módosul.

 

A dokumentáció elérhetősége:

Papír alapon Sári Ádám – műszaki osztályMunkanapokon 8.00-16.00
Elektronikusan www.regio.hu/sajobabony_ip

 

A módosítási szándékkal kapcsolatos lakossági észrevételeket az alábbiak szerint lehet leadni:

Papír alapon dr. Szilva István polgármester úrnak címezve az önkormányzat postai címére levélben vagy személyesen
Elektronikusan hivatal@sajobabony.hu

 

A véleményezési eljárás időtartama, amíg az észrevételeket meg lehet tenni:

2017. augusztus 29. – 2017. szeptember 2.

 

A hirdetmény kifüggesztésre került: 2017. augusztus 28.

 

 

Hirdetményt készítette:

Király Gáborné jegyző sk.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support