2018. október 19. péntek. Ma Nándor, holnap Vendel ünnepli a névnapját.

   

A települési közkifolyók (közkutak) helyes használata télen

erv (1)A fagyok beköszöntével az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság az alábbi hasznos tanácsokkal szolgál a közkifolyók helyes téli használatával kapcsolatban.

 

  • A vízvételezés során legalább 1 vödör vizet (7-10 liter) szükséges kiengedni ahhoz, hogy utána az ürítő rendszer vízteleníteni tudja a közkifolyót. Ha legalább ennyi vizet nem engedünk ki, akkor a víztelenítés nem történik meg, és a kút elfagyhat.
  • Tilos a kúttal „játszani”, azaz egy kicsit megnyitni, úgy, hogy a víz bár megindul, de nem folyik ki! Ha a nyomókart lenyomjuk, minden esetben ki kell engedni a fent jelzett mennyiséget, hogy az elfagyás ne következzen be.
  • Ha a közkifolyó elfagyott, tilos azt tűzzel, gázlánggal, egyéb módon kiolvasztani! Ez további károkat okozhat, ami megnehezítheti, késleltetheti a javítását.
  • Tilos a közkifolyóra tömlőt csatlakoztatni, illetve tömlőn keresztül tölteni kannákat, edényeket, mert így az egész ivóvízhálózat elfertőződhet! Ennek az az oka, hogy a visszaürítés során a tömlőn keresztül a közkifolyó visszaszívhatja azt a vizet, ami az edényben van. Az ivóvíz élelmiszer!

 

  • Ha rendellenességet észlel a kút működését illetően, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségeken:

Társaságunk teljes szolgáltatási területére vonatkozóan: Központi diszpécserszolgálat (0-24 óra): +36-48/514-550.

 További elérhetőségeinken a működési területet érintő hibabejelentések esetén kollégáink munkaidőben készséggel állnak rendelkezésre:

Csúcsvízmű, Gesztely és térsége:      +36-46/ 594-042,

Salgótarján és térsége:                         +36-32/ 311-000,

Szécsény és térsége:                            +36-32/ 371-475,

Tiszaújváros és térsége:                      +36-49/ 341-700,

Parád és térsége:                                  +36-36/ 364-102,

Ózd és térsége                                       +36-48/ 471-111.

                                         

Mindannyiunk közös érdeke a települési közkifolyók rendeltetésnek megfelelő használata a téli időszakban is, ezért megköszönjük Felhasználóink együttműködését.

 

 

                                      Tisztelettel:   ÉRV ZRt.