2024. április 18. csütörtök. Ma Andrea, Ilma, holnap Emma ünnepli a névnapját.

   

” Tök jó nap” az óvodában

Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a szülői házzal való kapcsolattartásra, így már hagyományként 2017.11.14-én délután tartottuk „Tök Jó” családi napunkat.

Rendezvényünkre plakátok kifüggesztésével és szóban is csalogattuk és vártuk a vendégeket. A szülőket felkértük, hogy otthon készítsenek termésbábokat, melyeket kiállítottunk a folyosón, hogy mindenki megcsodálhassa azokat: Örömünkre szolgált, hogy a felhívásra sok ötletes zöldség és gyümölcsből készített figurát alkottak közösen a családok.

A programunk délelőttjén nagy volt a sürgés-forgás, a sütőtökös ételek (süti, golyó, sült tök) ital készítése, melynek illata belengte az egész óvodát. A csoportszobák, a folyosó dekorációja tükrözte az esemény jellegét. Az óvó nénik, tökös mondókák, dalok kíséretében a gyerekekkel együtt faragták ki a töklámpásukat, mindeközben tökről szóló meséket is hallhattak. A készülődés a gyermekekben fokozta a várakozást, délután már alig várták szüleiket, hozzátartozójukat, hogy kezdődjék a program.

Minden kedves hozzánk látogatót sütőtökgolyóval és házi készítésű sütőtök lével kínáltunk meg és ajándékba tökös hűtő mágnest kaptak.

A programokat két helyszínen valósítottuk meg: az egyik terem a kreatív tevékenységeknek adott helyet. Itt tökös képek színezése, tökfilkó- lufiból, tökforgó és töklámpás elkészítése volt a feladat. A másik teremben tréfás ügyességi játékok (tökös célba dobó, tökgurítás seprűvel, karika dobálása boszorkánykalapra és „tökborítás harisnyafejjel”) kipróbálására volt lehetőség. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy szép számban jelentek meg az érdeklődők, szívesen váltak egy kis időre a szülők is gyermekké és önfeledten próbálták ki magukat minden felkínált tevékenységben. A dekorációs falnál pedig egyedi készítésű fotózásra volt alkalom. A jó hangulatot az alkalomhoz illő zenei aláfestés is fokozta. A termésbábok készítőit oklevéllel jutalmaztuk, megköszönve ezzel azt, hogy az alkotásaikkal még színesebbé tették családi napunkat. Miután mindenki kipróbálta a felkínált tevékenységeket, a rendezvény zárásaként lámpással vonultunk fel az óvoda körül, közben őszi dalokat énekeltünk.

Örömmel töltött el bennünket, hogy a délután önfeledt, felszabadult hangulatban telt, jutalmunk pedig a mosoly és kacagás volt.

 

 

Turcsik Zsoltné

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support