2018. március 23. péntek. Ma Emőke, holnap Gábor, Karina ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztatás adatgyűjtésről

ksh_logo_160Tisztelt Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.

Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: (OSAP 2419) Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2017.

Az adatfelvétel mintáját azok a gazdaságok alkotják, melyek gyümölcsös ültetvény területe eléri a 2500 m2 -t, és 2017- ben területalapú támogatást igényeltek alma, körte, kajszibarack, őszibarack, meggy, cseresznye, szilva, dió vagy bodza ültetvény után.

Az összeírási feladatot az állami tulajdonú STATEK Kft. megbízásában álló igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, településünkön: Kazár Attila Árpád.

Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból, a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően történik.

A felvétel módszertanáról és a kutatás eredményeiről a http://www.ksh.hu/agrarcenzusok_ultetvenyek oldalt nyújt tájékoztatást.

A felvétel első összesített eredményei 2018 végén várhatóak.

 

Sajóbábony, 2018. március 01.

 

Király Gáborné sk.

jegyző