2024. április 24. szerda. Ma György, holnap Márk ünnepli a névnapját.

   

Nyuszi buli a székhely óvodában

húsvéti nyusziA lakótelepi óvodában a húsvétot megelőző időszakban, családi napot tartottunk,

ahová az alkalomra feldíszített óvodába vártuk a kedves szülőket, testvéreket, érdeklődő hozzátartozókat. Az érkezőket répás sütivel, és szörppel fogadtuk. Egy vidám, nyuszis tánccal indítottuk el a délutánt, aztán az épületben eldugott tojásokat keresték nagy izgalommal a gyerekek, és a felnőttek, jó volt látni, ahogyan mindenhová bekukkantottak remélve, hogy ők találják meg a legtöbbet. Jutalmul csokoládét, lufit, cukorkát kaptak a nyertesek.

Ezután változatos kézműves tevékenységekkel hívtuk az alkotásra vágyó jelenlévőket. A méhecske csoportban „nyuszi arc” festés mellett nyuszi fület készíthettek maguknak a gyerekek, persze igény szerint szülői, vagy testvéri segítséggel. Műanyag kanálból kis csibét ragaszthattak, de kosárkát is vághattak az ünnepi asztalra. Ülő, és álló nyuszit színes, mintás textilből sodortak, kötöttek maguknak, és persze azonnal bele is ültették a kosárkába.

A harmadik csoportszobában ügyességi játékokat próbálhattak ki a jelenlévők. Színes tojásfesték hordása tyúklépésben tyúkanyóhoz, aki már nagyon várta, hogy megérkezzen, hiszen a tojások megmintázásához ez elengedhetetlen kellék. Mellette tojásgurítás a kosarakba, és karikával célba dobás volt a feladat.

Mire mindenki kipróbálta a játékokat, elkészítette a húsvéti asztalra a kézműves alkotásokat, bizony eltelt az idő. Hazafelé készülődve egymásnak mutatták meg a gyerekek, mi mindent készítettek ezen a hangulatos, jó kedvű délutánon.

Pappné Mészáros Gabriella

 

 

 

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support