2024. március 29. péntek. Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztatás – téli szünidei gyermekétkeztetés

Tájékoztatom, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C.  §-a,  valamint  a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és  az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékról szóló 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet 13/A. § és 13/B. § előírja a települési önkormányzat számára, hogy szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítsa. Akinek gyermeke tekintetében a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzet szeptember 1. napján fennáll Sajóbábony Város Önkormányzata a téli tanítási szünet időtartamára a szünidei gyermekétkeztetést a Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda és Konyháról az étel elvitelével biztosítja. Kérem a szülőket, hogy gondoskodjanak ételhordó beszerzéséről.

 

A 2019/2020. tanév rendjéről szóló, az emberi erőforrások minisztere 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelete alapján a 2019/2020. tanévben a téli szünet 2019. december 23. napjától 2020. január 3. napjáig tart.

A téli szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik.

Ha a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek bölcsődés vagy óvodás, őt szünidei étkeztetés csak a bölcsőde vagy óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg.

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a téli szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a 328/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet 7. mellékletét kitöltve kell leadnia 2019. december 13. napjáig a Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda Konyhája Vezetőjéhez. (Sajóbábony, Iskola tér 5.)

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A nyilatkozatot a Polgármesteri Hivatalban, vagy a Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda Konyháján lehet kérni.

Az ebéd elvitelének helyszíne: Sajóbábony Város Szivárvány Óvoda Konyhája.

                                                           (3792 Sajóbábony, Iskola tér 5.)

Az elvitel időpontja: 11:30 és 13:00 óra között.

Ha változás következik be az ebéd igénybevételével kapcsolatban, kérem a konyha felé jelezze!

 

Sajóbábony, 2019. november 18.

Király Gáborné sk

Jegyző

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support