2024. március 29. péntek. Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.

   

Lakossági tájékoztató – ÉRV Zrt.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. felelős víziközmű-szolgáltatóként az alábbi figyelemfelhívással él ingatlanvásárlást tervező, leendő felhasználói számára.

MI OKOZHAT PROBLÉMÁT?

Sok esetben az ingatlan új tulajdonosai a víziközmű-szolgáltató ügyfélszolgálatán szembesülnek azzal, hogy a felhasználási helyet díjtartozás terheli, és ez rájuk nézve is kellemetlen következményekkel járhat. Ezen esetek elkerülése érdekében azt tanácsoljuk leendő felhasználóinknak, hogy adás-vétel előtt kellő körültekintéssel járjanak el!

JOGSZABÁLY SZERINT

A szolgáltatási díj befizetésének elmaradása esetén a víziközmű-szolgáltató a jogszabály mentén érvényesítheti a követeléseit. Társaságunk a felhasználási helyen fennálló tartozást elsősorban a korábbi felhasználótól követeli, de annak eredménytelensége esetén él a jogszabály által lehetővé tett korlátozás lehetőségével. Ez azt eredményezheti, hogy a megvásárolt ingatlan vonatkozásában az ivóvíz-szolgáltatás egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan vehető igénybe, és a szolgáltatás helyreállítása kizárólag a tartozás, valamint a kapcsolódó költségek megfizetését követően lehetséges.

 

MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉS

Javasoljuk, hogy ingatlanvásárlás előtt feltétlenül tájékozódjanak a felhasználási hely egyenlegéről, győződjenek meg arról, hogy az érintett felhasználási hely rendelkezik-e tartozással az ÉRV Zrt. felé. Ennek legcélszerűbb módja, ha kérik az eladótól a szolgáltató erre vonatkozó tartozásmentesség igazolását, az ún. „nullás” igazolást, amelyet térítésmentesen kiadunk a velünk jogviszonyban álló, érintett felhasználónak.

 

AMENNYIBEN TARTOZÁS VAN A FELHASZNÁLÁSI HELYEN

Ha már az adás-vételi jogügylet során kiderül, hogy az ingatlanon tartozás áll fenn, a közreműködő ügyvéd iránymutatásával sor kerülhet annak rendezésére, vagy akár az ellenértékbe történő beszámítására is.  Amennyiben az alapadatok tekintetében valamilyen bizonytalanság tapasztalható, akkor javasoljuk, hogy a felhasználó személyében bekövetkező változás bejelentése ügyében az ÉRV Zrt. ügyfélszolgálati irodáját a régi és új tulajdonos együttesen keresse fel.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az esetleges panaszos ügyek csökkentése érdekében Társaságunk a honlapján (www.ervzrt.hu) preventív jelleggel hívja fel a figyelmet a tulajdonosváltozást megelőző tájékozódás fontosságára. Az ügyfélszolgálatainkon dolgozó kollégáink is szívesen nyújtanak tájékoztatást a helyes eljárásrend alkalmazása érdekében. A tulajdonosváltozás bejelentése során kérjük, hogy az új tulajdonos jelezze, mennyi havi fogyasztást tervez, illetve az elszámoló számláig milyen havi mennyiségről kérné a számla kiállítását.

 

Mindannyiunk közös érdeke a szolgáltatás megfelelő fenntartása, ezért bízunk abban, hogy felhasználóink élnek a javaslatainkkal, és ezzel is hozzájárulunk a felhasználói elégedettség növeléséhez, a kiváló partneri együttműködéshez.

 

TISZTELETTEL: ÉRV ZRT.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support