Akadálymentes változat

2020. augusztus 12. szerda. Ma Klára, holnap Ipoly ünnepli a névnapját.

Archive for március, 2020

Tájékoztatás – toborzás

Közzétéve: 2020-03-31 -> Jelcs Zita

Tájékoztatás – legeltetési tilalom és ebzárlat

Közzétéve: 2020-03-31 -> Jelcs Zita

Sajóbábony települések közigazgatási területére 2020. április 5. és 2020. április 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelek el a következők szerint:

Ebzárlat:

 • tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek; kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni; a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
 • Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező
  1. vadászebek,
  2. a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
  3. a katasztrófa-mentő ebek,
  4. a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól. Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
 • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.
 • A rókák orális immunizálása 2020. évi tavaszi kampány keretében történő ebzárlat elrendelése az adott település kijelölt helyszínére és időpontjára szervezett, ún. összevezetéses veszettség elleni eboltás megtartását fentnevezett időszak vonatkozásában nem tiltja.
 • A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen

Bővebben »

Tájékoztatás kéményseprő

Közzétéve: 2020-03-31 -> Jelcs Zita

Bővebben »

Támogatás – jogosítvány

Közzétéve: 2020-03-25 -> Jelcs Zita

Támogatás – első nyelvvizsga

Közzétéve: 2020-03-25 -> Jelcs Zita

Tájékoztatás – csatornahasználat

Közzétéve: 2020-03-25 -> Jelcs Zita