2024. április 27. szombat. Ma Zita, holnap Valéria ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztat kémények ellenőrzésével kapcsolatban

chimney-icon

A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke. A csalási ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést.

A kéményseprő ipari közszolgáltatást kötelező igénybe venni!

A közszolgáltató az időszakos ellenőrzés és a szükség szerinti tisztítás időpontjáról legalább 8 nappal korábban értesíti az ingatlan használóját. Amennyiben ez nem megfelelő, úgy második időpontot jelöl meg a közszolgáltató, és tájékoztatja az ingatlan használóját, tulajdonosát a közszolgáltatás ellátásának ismételt meghiúsulása esetén annak napjától számított 30 napon belüli igénybevételének kötelezettségéről. Ennek elmulasztása esetén a közszolgáltató a tűzvédelmi szakhatóságot értesíti.

Az időlegesen használt ingatlanok (hátvégi házak stb.) esetében az ellenőrzés esedékességéről az adott év első negyedévében az ingatlan tulajdonosát írásban tájékoztatja.

AZ INGATLAN TULAJDONOS ÉS INGATLANHASZNÁLÓ KÖTELES A KÉMÉNYSEPRŐI SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VENNI, HA OLYAN TÜZELŐBERENDEZÉST ÜZEMELTET, AMELYHEZ ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ (KÉMÉNY) CSATLAKOZIK, VAGY TARTALÉK ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐT TART FENN.

AZOK AZ ÁLLAMPOLGÁROK, AKIK A KÖZSZOLGÁLTATÓ IDŐSZAKOS ELLENŐRZÉSÉT ÉS AZ ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐK (KÉMÉNYEK) SZÜKSÉG SZERINTI TISZTÍTÁSÁT NEM TESZIK LEHETŐVÉ, BÍRSÁGRA SZÁMÍTHATNAK.

A BÍRSÁG MÉRTÉKE 5000-30000 FORINTIG TERJEDHET.

EGY KIS ODAFIGYELÉSSEL MEGELŐZHETŐEK A TRAGÉDIÁK, KÉSZÜLJÜNK A FŰTÉSI SZEZONBAN JELENTKEZŐ VESZÉLYFORRÁSOKRA!

 

TÁJÉKOZTATÓ

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support