2024. április 26. péntek. Ma Ervin, holnap Zita ünnepli a névnapját.

   

HAPPY HÉT

iskola_iconA Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola 2015. március 23-tól március 27-ig csatlakozott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett HAPPY-hét programjához. Az elmúlt évtizedben a folyadékfogyasztási szokások megváltoztak. A tejfogyasztás csökkenése mellett a szénsavas, cukros üdítők fogyasztása került előtérbe. Az egészséges folyadékfogyasztási szokások kialakítása már gyermekkorban fontos a későbbi betegségek elkerülése érdekében.

happy1

Előzetes feladatokkal készültünk a HAPPY-hétre. A megnyitó ünnepségen közösen fogyasztottunk el egy pohár vizet.

A hét során az iskolánk által kidolgozott tanmenetből és az OÉTI interaktív oktatóanyagból tanulhattak a diákok tanáraik irányításával osztálykeretben és egyénileg foglalkoztatva, melyek szorosan kapcsolódtak tantárgyaik témájához. Kreativitást, ügyességet igénylő feladatok, játékos programok segítségével megtapasztalhatták a vízfogyasztás előnyeit. Minden osztályban 4 tanuló viselte a „vízizsaru-szolgálat” hivatalos igazolványát, akik ellenőrizték, hogy a diákok, nevelők elegendő vizet fogyasztottak-e.

happy2

A vízi-zsaruk

 

Ellátogattunk az óvodába is a Víz világnapja alkalmából, ahol a gyerekek meséken keresztül információkat kaptak a víz fontosságáról.

happy3

A vízfogyasztást népszerűsítő program megvalósításához a vízforgalmazó cégek biztosítottak a tanulók részére a szénsavmentes palackozott vizeket. A meghirdetett HAPPY-hét a visszajelzések szerint hasznos volt, a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvend.

Tisztelt Szülők!

Szeretnénk, hogy ez a „hét” otthon is folyamatossá váljon. Miért jó választás a víz?

  • segít, hogy koncentráljon a gyermek
  • nem tartalmaz cukrot
  • nem károsítja a fogakat
  • nem hizlal
  • táplálja a sejteket

Ha gyermeke szomjas, csillapítsa szomjúságát vízzel, ásványvízzel. Ne feledjük! Legfontosabb ital a tiszta víz!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support