Akadálymentes változat

2021. március 8. hétfő. Ma Zoltán, holnap Franciska, Fanni ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztatás a 2021. évi gépjárműadó változásról

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) átveszi a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat veszi át. A változás plusz feladatot nem ró a gépjármű tulajdonosokra, üzembentartókra! Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat 2021. évtől az állami adóhatóság postázza az érintetteknek, fizetési kötelezettségüket az állami adóhatóság számlájára kell teljesíteni. 2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is Sajóbábony Város Önkormányzata az illetékes, ennek értelmében a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni. A gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli az állami adó adóhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis. 2021. évtől új mentesség megadására már a NAV jogosult, ezért az ilyen irányú kérelmeket 2021. január 1-je után a NAV-hoz kell benyújtani. KÉRJÜK, HOGY A 2021. ÉVRE VONATKOZÓ GÉPJÁRMŰADÓT NE AZ ÖNKORMÁNYZAT ADÓSZÁMLÁJÁRA FIZESSÉK MEG! Részletesebb tájékoztatás a www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Gepjarmuado_mi_valto20201222.html honlapon megtekinthetőek. Sajóbábony, 2021. február 15. Király Gáborné jegyzőAz egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) átveszi a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat veszi át.

 

A változás plusz feladatot nem ró a gépjármű tulajdonosokra, üzembentartókra!

 

Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat 2021. évtől az állami adóhatóság postázza az érintetteknek, fizetési kötelezettségüket az állami adóhatóság számlájára kell teljesíteni.

2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is Sajóbábony Város Önkormányzata az illetékes, ennek értelmében a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni.

A gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli az állami adó adóhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis.

  1. évtől új mentesség megadására már a NAV jogosult, ezért az ilyen irányú kérelmeket 2021. január 1-je után a NAV-hoz kell benyújtani.

 

Kérjük, hogy a 2021. évre vonatkozó gépjárműadót ne az Önkormányzat adószámlájára fizessék meg!

Részletesebb tájékoztatás a  www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Gepjarmuado_mi_valto20201222.html honlapon megtekinthetőek.

 

Sajóbábony, 2021. február 15.

 

Király Gáborné

 jegyző