2024. április 19. péntek. Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztatás a 2021. évi gépjárműadó változásról

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) átveszi a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat veszi át. A változás plusz feladatot nem ró a gépjármű tulajdonosokra, üzembentartókra! Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat 2021. évtől az állami adóhatóság postázza az érintetteknek, fizetési kötelezettségüket az állami adóhatóság számlájára kell teljesíteni. 2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is Sajóbábony Város Önkormányzata az illetékes, ennek értelmében a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni. A gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli az állami adó adóhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis. 2021. évtől új mentesség megadására már a NAV jogosult, ezért az ilyen irányú kérelmeket 2021. január 1-je után a NAV-hoz kell benyújtani. KÉRJÜK, HOGY A 2021. ÉVRE VONATKOZÓ GÉPJÁRMŰADÓT NE AZ ÖNKORMÁNYZAT ADÓSZÁMLÁJÁRA FIZESSÉK MEG! Részletesebb tájékoztatás a www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Gepjarmuado_mi_valto20201222.html honlapon megtekinthetőek. Sajóbábony, 2021. február 15. Király Gáborné jegyzőAz egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) átveszi a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat veszi át.

 

A változás plusz feladatot nem ró a gépjármű tulajdonosokra, üzembentartókra!

 

Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat 2021. évtől az állami adóhatóság postázza az érintetteknek, fizetési kötelezettségüket az állami adóhatóság számlájára kell teljesíteni.

2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is Sajóbábony Város Önkormányzata az illetékes, ennek értelmében a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni.

A gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli az állami adó adóhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis.

  1. évtől új mentesség megadására már a NAV jogosult, ezért az ilyen irányú kérelmeket 2021. január 1-je után a NAV-hoz kell benyújtani.

 

Kérjük, hogy a 2021. évre vonatkozó gépjárműadót ne az Önkormányzat adószámlájára fizessék meg!

Részletesebb tájékoztatás a  www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Gepjarmuado_mi_valto20201222.html honlapon megtekinthetőek.

 

Sajóbábony, 2021. február 15.

 

Király Gáborné

 jegyző

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support