Akadálymentes változat

2023. október 2. hétfő. Ma Petra, holnap Helga ünnepli a névnapját.

   

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk belterületén, 1,541,1 hektár területen, földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. szeptember 1. (péntek), a napnyugta utáni órák (20:00)

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírót szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennységben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részvére javasolt intézkedések:

  • A szabadban tártolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségedet, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző kocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
  • A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Sajóbábony, 2023. 09. 01.

dr. Szilva István sk.

 polgármester