Akadálymentes változat

2020. szeptember 27. vasárnap. Ma Adalbert, holnap Vencel ünnepli a névnapját.

Életmód klub

icon_eletmod Sajóbábonyi Harmónia Életmód Egyesület
3792 Sajóbábony, Bocskai u.2.
Adószám: 18151747-1-05
E-mail cím: eletmodklub@sajobabony.hu
Levelezési cím: 3792 Sajóbábony, Széchenyi u.18.

2018.10.16 -án Matiz Ivett párkapcsolati coach volt a vendégünk. Nagyon élénk, vidám beszélgetés alakult ki az előadó és a résztvevők között. Témánk a kortalan újrakezdés volt.

Köszönjük Ivettnek a sok értékes gondolatot és kérdést, amit hazavihettünk magunkkal.
181016_harmonia

Idén júniusban
egy háromnapos kirándulást szerveztünk a Lakvölgyi-tó partjára, Bélapátfalvára. A festői környezet, a jó társaság, a sok program és a jó hangulat tette felejthetetlenné az együtt töltött időt. Túráztunk a Bél-kőhöz, sétáltunk a környéken, sütöttünk szalonnát, fürödtünk az egri strandon és késő estig tollasoztuk, labdáztunk, fiatalok-idősek egyaránt.. Szombat este, fáklyás felvonulás keretében látogattuk meg a román stílusú ciszterci apátságot, ahol mécsesek fénye mellett szólalt meg egy rövid koncert erejéig az ország legrégebbi működő orgonája.
Jó volt együtt lenni.
2018 április 10.

Mindig örülünk a bábonyi kötődésű előadóknak, áprilisban Lőrincz Éva járt nálunk. Aki  jelenleg a felnőtt egészségügyi oktatásban tevékenykedik.

Elôadásának címe:
 “A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye…” – avagy úton az időskor felé.
Nagyon érdekes megközelítésből kezdtük körbejárni a témát. Színvonalas látványos előadásban volt részünk. Várjuk a folytatást!
IMG_20180410_171916
2018. január 30-án
ünnepi vacsorával és közgyűléssel zárta az előző évet a Sajóbábonyi Harmónia Életmód Egyesület. A 2017. évi gazdasági és szakmai beszámoló után, jó hangulatú beszélgetések mellett  vacsoráztunk együtt. Hálásak vagyunk az Önkormányzat egész évi támogatásáért és a szakmai előadókért, akik segítségével színvonalas programokat biztosíthattunk ebben az évben is a város lakosainak.
Február 7-én, Dr. Kerekes Ferenc háziorvosunk tartott egy nagyon érdekes előadást “Kiégés” címmel. Doktor Úr egy saját összeállítású ábrát hozott mindenkinek, szemléltetve a kiégés folyamatát, okait, a lehetséges kiutakat. Köszönjük az értékes, gondolatébresztő estét!
2017 december 12-én
gyűltünk össze nagyon szép létszámmal egy kis sütire ,teára karácsonyi ráhangolódásra.
Kellemes beszélgetéssel  zártuk az évet.
Köszönjük a sok finom sütit, amit megkóstolhattunk.
Békés, nyugodt ünnepeket, jó egészséget kívánunk mindenkinek!
2017 november 29-én
a magas vérnyomás volt a téma  szokásos előadás sorozatunkban.Előadónk szintén Demeter János volt. Azt gondolnánk erről a témáról már szinte mindent tudunk, de kiderült nagyon sok hasznos információval gazdagodtunk!

2017 November 21-én

a Sajóbábonyi  Szivárvány Óvodában tartott gyermek újraélesztési tanfolyamot Demeter János  mentőtiszt. Nagy volt az érdeklődés a dolgozók és szülők részéről is. Az elméleti oktatás után az ambubabán próbálhattuk ki a tanultakat.

2017. november 29-én,

szerdán, Demeter János mentőtiszt előadására várunk minden kedves érdeklődőt, adventben pedig közös teázással készülünk együtt az ünnepre.

2017. október 24-én,

a zene világnapja alkalmából  Baranya Nóra zeneterapeuta jött el hozzánk egy különleges foglalkozásra. Rengeteg hangszert kipróbálhattunk és gyönyörű zenék segítségével zökkenhettünk ki a hétköznapok forgatagából.
Csodálatos alkalom volt!

baranyanora1 baranyanora2

2017. október 8-án,

a bükkszentkereszti gombanapokra szerveztünk kirándulást, amely nagyon jó hangulatban telt. Megnéztük a helyi gombakiállítást, fotókiállítást, gombatúrán vettünk részt és érdekes előadásokat hallgattunk, köztük Gyuri bácsi fantasztikus tanítását a gyógynövényekről.

2017. október 3-án Dr. Imre Gábor tartott előadást,

az alvásról, alvászavarokról,az életmódváltásból fakadó lehetőségekről. A nyugodt és pihentető alvásért mi magunk is sokat tehetünk, csökkentve ezzel több betegség rizikófaktorát – mondta a szakember. Köszönjük az élvezetes előadást és a gyakorlatba is átültethető gondolatokat.

imregabor

 

2017. szeptember 5-én Dr. Vékony László szemész főorvos volt a vendégünk.

“Szürkehályog és zöldhályog – a mi nyelvünkön, az orvos szemével” volt az előadás címe.
Főorvos Úr érthetően, képekkel illusztrálva vezetett be bennünket a szembetegségek ezen gyakori területeire. Részletesen elmondta a kezelési lehetőségeket, különös tekintettel a műtéti eljárások bemutatására és felhívta figyelmünket a szemészeti szűrések fontosságára.
Köszönjük Főorvos Úrnak a magas színvonalú előadását.

DSC_0763 DSC_0766

Tiszaújváros  kirándulás 2017. augusztus 15

Gyönyörű időnk volt, jó hangulatban telt a nap kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

DSC_0688

 

Gömörszőlős – Aggtelek kirándulás 2017. június 10-11

DSC_0297a

 

Az egyesület vezetője: Kónyáné dr. Bodnár Eszter
Gazdasági vezető: Bartha Lászlóné
Titkár: Győrfi Sándorné
Fő szervezők: Fábián Tünde és Jelcsné Bütösi Zita

116a

<Részlet az egyesület működési szabályzatából>