2017. április 30. vasárnap. Ma Katalin, Kitti, holnap ünnepli a névnapját.

Életmód klub

Ez az oldal a  “Sajóbábonyi Harmónia Életmód Egyesület”  tevékenységét és híreit hivatott bemutatni.


2015-12-02

December 1-én egy nagyon jó hangulatú teadélután keretében ismerkedtünk meg Csobádi Gyöngyi pszichológussal. Életszerű, a hétköznapokban is aktuális témát hozott nekünk: a szeretet kifejezésének módjait. Előadónk Gary Chapman amerikai pszichológus könyve alapján beszélt arról, hogy minden embernek van olyan „szeretetnyelve”, amelyen keresztül leginkább el tudja fogadni és ki tudja fejezni a szeretetét. Ezek a minőségi idő, szívességek, testi érintés, elismerő szavak és az ajándékozás. Az előadás sikerét a sok kérdés, hozzászólás és sütemények melletti jó beszélgetés is jelezte.

A rendezvény fotói itt tekinthetők meg.


2015-11-04

drtakacsistvan

November 3-án Dr. habil. Takács István PhD címzetes egyetemi tanár, belgyógyász, hematológus, immunológus, onkológus volt az Életmód klub vendége, aki rendkívül tartalmas, magas színvonalú előadásával gazdagította a jelenlévők tudását. Előadónk beszélt a vérképzésről, a vérszegénységről, a véralvadásról és a leukémiákról, s ezek kezelési lehetőségeiről.


2015-10-21

harmonia2Október 6-án az Életmód klub vendége volt Dr. Katona Kornélia orvos-betegjogi képviselő.
Nagy örömünkre szolgált, hogy megismerhettük személyesen betegjogi képviselőnket, akihez a sajóbábonyi lakosok területileg tartoznak.
Szakszerű, jogszabályokkal alátámasztott előadást hallhattunk mind a betegek, mind az egészségügyben dolgozók jogairól, lehetőségeiről és kötelezettségeiről. Előadónk részletesen beszámolt az egészségügyi ellátáshoz, emberi méltósághoz, kapcsolattartáshoz, tájékoztatáshoz, önrendelkezéshez, ellátás visszautasításához, egészségügyi dokumentáció megismeréséhez, orvosi titoktartáshoz való jogokról, valamint a betegek együttműködési kötelezettségéről.
A betegjogi képviselő a törvényekben és jogszabályokban meghatározott keretek között védi a betegek jogait, segíti őket azok megismerésében és érvényesítésében pl. segít a beteg panaszának megfogalmazásában, kezdeményezheti a panasz kivizsgálását, segíti a beteget az egészségügyi dokumentációhoz való hozzájutásban.
Az előadáson résztvevők több kiadványt is hazavihettek a betegjogokról, amelyek az OBDK hivatalos anyagai.

Köszönjük a megjelentek figyelmét és érdeklődését!

A vezetőség nevében:
Kónyáné dr. Bodnár Eszter

harmonia1

 

 

 


 


 

A majálison a klub tagjaiból szerveződött “Fő az egészség” csapat első helyezést ért el a főzőversenyen.


 

E-mail címünk: eletmodklub@sajobabony.hu

Adószámunk:18151747-1-05 (köszönjük támogatásukat) 

eletmod

 

Elnök: Kónyáné dr. Bodnár Eszter

Az Egyesület kulturális, szabadidős és hobbi, valamint oktatási és az egészséges életmódra nevelés célkitűzéssel indult 2007.12.06-án, Jelcsné Bütösi Zita vezetésével, később Korom Ágnes irányításával.
2013-tól Kónyáné dr. Bodnár Eszter az elnök.
Igyekszünk tartalmas, színvonalas előadásokat, programokat, rendszeres gyógytornát szervezni a tagoknak.
Létszámunk folyamatosan bővül, jelenleg 80 fő.
Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testülete alakulásától kezdve támogatja az egyesületet.
Baráti kapcsolatot ápolunk településünk más civil szervezeteivel is, hiszen Wass Albert szavait idézve:”Együtt erő vagyunk ,szerteszét gyöngeség.”

Ötleteivel és információival, kérem keresse fel a helyi gyógyszertárat.