Akadálymentes változat

2021. július 29. csütörtök. Ma Márta, Flóra, holnap Judit, Xénia ünnepli a névnapját.

EFOP-1.2.11-16-2017-00030


Esély Otthon létrehozása Sajóbábony népességmegtartó képességének javítására

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Esély Otthon létrehozása Sajóbábony népességmegtartó képességének javítására

Támogatás összege: 200 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2020.11.29

Projekt azonosító száma: EFOP-1.2.11-16-2017-00030

 

Projekt bemutatása

 

A most induló pályázat célcsoportja a sajóbábonyi lakóhelyű, illetve a településünkről elszármazott, vissza költöző 16-35 éves fiatalok.

A projekt célja Sajóbábony népességmegtartó erejének és versenyképességének növelése. A megvalósítási időszakban sor kerül a fiatalok életpálya-tervezését segítő helyi szolgáltatások nyújtására, munkaszerzési ismeretek (pl. önéletrajz írás, interjú felkészítés, munkakeresési lehetőségek megismerése, továbbképzési és átképzési lehetőségek) bővítésére, álláskeresési technikák, valamint életvezetési és háztartásvezetési tanácsadásra, tréningekre, amelyek szintén támogatják a térségben való munkahely keresési/ találati esélyeket. Ilyen például az egyéni kompetenciák felmérése, kommunikációs tréning, resztoratív konfliktuskezelés és mediáció, önismereti tréning, szociális, társas kompetenciafejlesztés-együttélési technikák, valamint a hatékony és tudatos stressz kezelés technikái. A helyi gazdaságba való bekapcsolódást lehetővé tevő ismeretátadás/ helyi ösztönző rendszer kialakítása és nyújtása közvetlen megkereséssel, hirdetések útján, honlapon történő felhívással, valamint tájékoztató napok megtartásával, és az együttműködő partnerek bevonásával történik. A pályázat keretén belül a célcsoport számára, Sajóbábony, Széchenyi u. 1. hrsz: 689/41 alatti meglévő épület I. és II. emeletén lakások kialakítására kerül sor (belső átalakítás): szintenként 2 db garzon és 5 db másfél szobás lakás. A most induló projekt hozzájárul a projekt célkitűzésének a megvalósításához, a fiatalok elvándorlásának csökkentéséhez, a célcsoport lakhatásának elősegítéséhez, a helyi lehetőségekre épülő foglalkoztatás támogatásához, a munkaerőpiacra való belépés elősegítéséhez.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.