Akadálymentes változat

2021. július 29. csütörtök. Ma Márta, Flóra, holnap Judit, Xénia ünnepli a névnapját.

TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00022

Bölcsőde létesítése!

 

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Bölcsőde létesítése Sajóbábony Városban

Támogatás összege: 148,63 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2020.10.29.

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00022

 

Projekt bemutatása

 

Sajóbábonyban jelenleg nem üzemel bölcsőde, mely problémát jelent azon szülők számára, akik számára ez az ellátás szükséges lenne. A most induló beruházás keretén belül Sajóbábony, Kossuth u. 59. sz. alatti ingatlanon 2 csoportos 24 férőhelyes bölcsőde építése valósul meg. A beruházáshoz kapcsolódóan beszerzésre kerülnek csoportszobai, gyermek fürdőszobai, gyermeköltözői és játszóudvari eszközök, a működéshez szükséges egyéb eszközök és textíliák, valamint kül – és beltéri játékok, és természetesen a felnőttek munkavégzését segítő eszközök is, beleértve az IKT eszközöket is. A projekt keretében megújuló energiaforrás fejlesztése, napelem beépítése valósul meg. Az intézmény az alapfeladatain túli szolgáltatást is fog nyújtani, játszócsoportra biztosít lehetőséget, ahol a szülők néhány órára biztonságban tudhatják gyermeküket.

A most induló fejlesztés célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre épülő közszolgáltatások költséghatékony működésének kialakítása, az egészséges, biztonságos és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, valamint az egyénre szabott nevelés, készség és képességfejlesztés feltételeinek megteremtése. Cél a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésével a társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek, a méltányos nevelési környezet biztosítása. A fejlesztés elősegíti a 0-3 éves gyerekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, az új korszerű épület jelentősen javítja a településképet és ezáltal az itt élők közérzetét megelégedettségét, így a város népességmegtartó erejét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.