Akadálymentes változat

2021. július 29. csütörtök. Ma Márta, Flóra, holnap Judit, Xénia ünnepli a névnapját.

TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00035

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE!

 

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Sajóbábony Település Egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 66,06 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2021.03.31.

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00035

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

 

A pályázat célja Sajóbábony település egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése. A most induló beruházás keretén belül az Arany János u. 5. szám alatti egészségház belső felújításával Sajóbábony Város egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése valósul meg. Az épületben jelenleg 2 db vegyes háziorvosi praxis, 1 fogorvosi és 1, védőnői szolgálat üzemel, több egészségügyi szolgáltató nincs. A városban több egészségügyi szolgáltató nincs. Az épület jelenleg sem műszaki, sem esztétikai szempontból nem felel meg a mai kor követelményeinek, emellett az épület akadálymentes használata sincs biztosítva.

 

Az önkormányzat a fentiek miatt az épület belső felújítását határozta el, amely során megvalósul a különböző funkciók elkülönített használatának lehetősége. A fejlesztés részeként akadálymentes közös helyiségek kialakítása, valamint a külső fedett terasz felújítása is megvalósul.

 

A projekt során az egészségügyi alapellátás színvonalas teljesítéséhez szükséges eszközök beszerzése is megvalósul, amely során a háziorvosok és a védőnő számára a vizsgálatokhoz szükséges alapeszközök és az újonnan kialakított, elkülönített helyiségek berendezésére szükséges bútorzat kerülnek beszerzésre.

 

A projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok betartásra kerülnek.

 

A projektgazda fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken, kommunikációjában és viselkedésében a támogatást igénylő esélytudatosságot fejez ki: nem közvetít szegregációt, csökkenti a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket. A projektnek nincs előre látható klímakockázata.

 

Az infrastrukturális fejlesztés, a térhasználat, közlekedési kapcsolatok tervezésekor a támogatást igénylő figyelembe veszi és érvényesíti az egyetemes tervezés elveit, azaz a nők és férfiak igényeit (pl. férfi és nő mosdó), az idősek, a fogyatékosok és a gyermekek igényeit. A fejlesztés hatására egyetlen csoport sem kerül a fejlesztést megelőző állapothoz képest rosszabb helyzetbe. Az épület projektarányos akadálymentesítése javítja az épület elérhetőségét és használhatóságát.