2024. április 30. kedd. Ma Katalin, Kitti, holnap ünnepli a névnapját.

   

Felhívás ebösszeírásra

CímerFELHÍVÁS

SAJÓBÁBONY VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN TÖRTÉNŐ EBÖSSZEÍRÁSRA.

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Sajóbábony Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Sajóbábony Város területén 2018. május 07-től május 22-ig terjedő időszakban Sajóbábony közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a -a kiemelt szövegre részre kattintva letölthető- formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot „ Ebösszeíró adatlap” kell kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlap folyamatosan beszerezhető a Sajóbábonyi Polgármesteri Hivatal 3792 Sajóbábony, Bocskai u. 2. szám alatt a Titkárságon, vagy letölthető az önkormányzat hivatalos honlapjáról a www.sajobabony.hu oldalról. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatal Titkárságán, illetve a 46/549-030 telefonszámon kérhető.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani: postai úton a
Sajóbábonyi Polgármesteri Hivatal, 3792 Sajóbábony, Bocskai u. 2. sz. címére,

vagy személyesen munkaidőben a hivatal titkárságán,
vagy a hét minden napján a Polgármesteri Hivatal (bejárat mellett elhelyezett) postaládájába bedobva,

faxon a 06-46/549-031 fax számra,

elektronikusan a hivatal@sajobabony.hu elektronikus levélcímre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. május 22.

Csak aláírással ellátott adatlap fogadható el érvényesként!

A korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

– a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

 Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye- az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján – minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

Együttműködését köszönöm!

Király Gáborné sk. jegyző

 

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

az „EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP”- nyomtatványhoz

A II. pontnál az eb fajtája a törzskönyv alapján, fajtajellege az eb külleme alapján azonosítható be, de meg nem határozható fajtajellegek hiányában „keverék” megjelölést kell beírni.

A III. pont az állatorvos által az eboltási könyvben rögzített adatok alapján tölthető ki, amellyel már minden ebtartónak rendelkeznie kell. Az V. Egyéb adatok pontjában a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszát kell megjelölni, azaz, hogy az eb megfigyelés alatt áll-e, vagy sem, illetve az eb veszélyessé lett-e minősítve, vagy nem.
A IV. pontnál a transzponderes (mikrochip) jelölést végrehajtó állatorvos által kibocsátott okmányon feltüntetett mikrochip sorszámát kell beírni, ezen, illetve a pecsétlenyomaton szerepel a beültetést végző állatorvos neve és a kamarai bélyegzőjének száma is. Ugyanez vonatkozik az ivartalanításra és a kisállat-útlevél kiállítására is.

HA ELVESZETT AZ OKMÁNY: az okmány száma helyett „elveszett” szöveg kerüljön beírásra, és nyilatkozzon, hogy melyik állatorvos (név és székhely) végezte a beavatkozást, vagy adta ki az okmányt.

HA NINCS OKMÁNY (nincs chip beültetve, nincs ivartalanítva az eb, nincs kisállatútlevél, nem oltatta, az eb még nem érte el a 4 hónapos kort): a sorszám, vagy szám helyett „nincs” szöveg kerüljön beírásra.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support