2024. április 23. kedd. Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.

EFOP-1.2.11-16-2017-00030


Esély Otthon létrehozása Sajóbábony népességmegtartó képességének javítására

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Esély Otthon létrehozása Sajóbábony népességmegtartó képességének javítására

Támogatás összege: 200 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2022.02.28.

Projekt azonosító száma: EFOP-1.2.11-16-2017-00030

 

Projekt bemutatása

A most befejeződött projekt célcsoportja a sajóbábonyi lakóhelyű, illetve a településünkről elszármazott, visszaköltöző 16-35 éves fiatalok.

A projekt legfontosabb célja Sajóbábony népességmegtartó erejének és versenyképességének növelése. A megvalósítási időszakban sor került a fiatalok életpálya-tervezését segítő helyi szolgáltatások nyújtására, munkaszerzési ismeretek (pl. önéletrajz írás, interjú felkészítés, munkakeresési lehetőségek megismerése, továbbképzési és átképzési lehetőségek) bővítésére, álláskeresési technikákkal kapcsolatos, valamint életvezetési és háztartásvezetési tanácsadásra, amelyek szintén támogatták a térségben való munkahely keresési és szerzési esélyeket. Számos területet érintő tréning is segítette a projekt megvalósítását: egyéni kompetenciák felmérése, kommunikációs tréning, resztoratív konfliktuskezelés és mediáció, önismereti tréning, szociális, társas kompetenciafejlesztés-együttélési technikák, valamint a hatékony és tudatos stressz kezelés technikái. A helyi gazdaságba való bekapcsolódást lehetővé tevő ismeretátadás és a helyi ösztönző rendszer kialakítása és nyújtása közvetlen megkereséssel, hirdetések útján, honlapon történő felhívással, valamint tájékoztató napok megtartásával, és az együttműködő partnerek bevonásával történt. A projekt keretén belül a célcsoport számára, Sajóbábony, Széchenyi u. 1. szám alatti, meglévő épület I. és II. emeletén lakások kialakítására került sor (belső átalakítás), szintenként 2 db garzon és 5 db másfél szobás lakás létesítésült. A sikeresen megvalósított fejlesztés hozzájárul a projekt célkitűzésének a megvalósításához, a fiatalok elvándorlásának csökkentéséhez, a célcsoport lakhatásának elősegítéséhez, a helyi lehetőségekre épülő foglalkoztatás támogatásához, a munkaerőpiacra való belépés elősegítéséhez.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support