2024. április 23. kedd. Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.

TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00022

Bölcsőde létesítése!

 

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Bölcsőde létesítése Sajóbábony Városban

Támogatás összege: 193,22 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2021.01.05.

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00022

 

Projekt bemutatása

 

Sajóbábonyban korábban nem működött bölcsőde, s ez problémát jelentett azon szülők számára, akik számára ez az ellátás szükséges lenne. A megvalósult beruházás keretén belül Sajóbábony, Kossuth u. 59. szám alatti ingatlanon 2 csoportos 24 férőhelyes bölcsőde építése valósult meg. A beruházáshoz kapcsolódóan beszerzésre kerültek csoportszobai, gyermek fürdőszobai, gyermeköltözői és játszóudvari eszközök, a működéshez szükséges egyéb eszközök és textíliák, valamint kültéri és beltéri játékok, és természetesen a felnőttek munkavégzését segítő eszközök is, beleértve az IKT eszközöket. A projekt keretében megújuló energiaforrás fejlesztése, napelem beépítése is megvalósult. Az intézmény az alapfeladatain túli szolgáltatást is nyújt, játszócsoportra biztosít lehetőséget, ahol a szülők néhány órára biztonságban tudhatják gyermeküket.

A megvalósult fejlesztés célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre épülő közszolgáltatások költséghatékony működésének kialakítása, az egészséges, biztonságos és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, valamint az egyénre szabott nevelés, készség és képességfejlesztés feltételeinek megteremtése. Cél a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésével a társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek, a méltányos nevelési környezet biztosítása. A fejlesztés elősegíti a 0-3 éves gyerekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, az új korszerű épület jelentősen javítja a településképet és ezáltal az itt élők közérzetét megelégedettségét, így a város népességmegtartó erejét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support