2024. április 23. kedd. Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.

TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00058

Az egészségház és az ófalui óvoda energetikai korszerűsítése!

 

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Az egészségház és az ófalui óvoda energetikai korszerűsítése Sajóbábonyban

Támogatás összege: 84,22 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2021.12.12.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00058

 

Projekt bemutatása

 

A most induló beruházás keretén belül az Egészségügyi Központ, valamint a Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda energetikai fejlesztése valósul meg.Az Egészségügyi Központ épületének jelenlegi energetikai besorolása GG (átlagost megközelítő), míg a Szivárvány Óvoda épületének energetikai besorolása JJ (kiemelkedően rossz), ezért magas az épületek károsanyag kibocsátása, fenntartásuk jelentős terhet ró a Város Önkormányzatára. A hamarosan megkezdődő projekt során mindkét ingatlanon megvalósul az épületek homlokzati és padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje,valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, hőszivattyús rendszer kiépítésével és az ahhoz kapcsolódó egyéb rendszerelemekkel. A fűtéskorszerűsítéskeretében, a követelményeknek megfelelő radiátorok hőszabályzóval történő ellátása történik meg, valamint szükség szerint a régi, elavultradiátorok cseréje is megtörténik, amelyek helyére már új, hőszabályzós radiátorok kerülnek beszerelésre. Az épületek tetejére ahőszivattyús rendszer energiafelhasználását kompenzáló napelemek lesznek telepítve, amelyekkel a létesítmények energiahasználatát (CO2 kibocsátás csökkentése) és ennek díját csökkenteni lehet. A pályázatban megvalósuló energetikaikorszerűsítésekkel az Egészségügyi Központ és a Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda energetikai besorolása AA++(minimális energiaigényű) besorolásra módosul és így mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve fenntarthatóvá válik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával aTerület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

 


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support