2024. április 23. kedd. Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.

TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00035

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE!

 

Kedvezményezett: Sajóbábony Város Önkormányzata

Projekt címe: Sajóbábony Település Egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 66,06 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2021.03.31.

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00035

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

 

A pályázat célja Sajóbábony település egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése. A most induló beruházás keretén belül az Arany János u. 5. szám alatti egészségház belső felújításával Sajóbábony Város egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése valósul meg. Az épületben jelenleg 2 db vegyes háziorvosi praxis, 1 fogorvosi és 1, védőnői szolgálat üzemel, több egészségügyi szolgáltató nincs. A városban több egészségügyi szolgáltató nincs. Az épület jelenleg sem műszaki, sem esztétikai szempontból nem felel meg a mai kor követelményeinek, emellett az épület akadálymentes használata sincs biztosítva.

 

Az önkormányzat a fentiek miatt az épület belső felújítását határozta el, amely során megvalósul a különböző funkciók elkülönített használatának lehetősége. A fejlesztés részeként akadálymentes közös helyiségek kialakítása, valamint a külső fedett terasz felújítása is megvalósul.

 

A projekt során az egészségügyi alapellátás színvonalas teljesítéséhez szükséges eszközök beszerzése is megvalósul, amely során a háziorvosok és a védőnő számára a vizsgálatokhoz szükséges alapeszközök és az újonnan kialakított, elkülönített helyiségek berendezésére szükséges bútorzat kerülnek beszerzésre.

 

A projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok betartásra kerülnek.

 

A projektgazda fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken, kommunikációjában és viselkedésében a támogatást igénylő esélytudatosságot fejez ki: nem közvetít szegregációt, csökkenti a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket. A projektnek nincs előre látható klímakockázata.

 

Az infrastrukturális fejlesztés, a térhasználat, közlekedési kapcsolatok tervezésekor a támogatást igénylő figyelembe veszi és érvényesíti az egyetemes tervezés elveit, azaz a nők és férfiak igényeit (pl. férfi és nő mosdó), az idősek, a fogyatékosok és a gyermekek igényeit. A fejlesztés hatására egyetlen csoport sem kerül a fejlesztést megelőző állapothoz képest rosszabb helyzetbe. Az épület projektarányos akadálymentesítése javítja az épület elérhetőségét és használhatóságát.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support