2018. január 19. péntek. Ma Sára, Márió, holnap Fábián, Sebestyén ünnepli a névnapját.

Értesítések Archive

Életmód klub elmúlt egy hónapja

Közzétéve: 2017-12-19 -> Márton Ferenc

icon_eletmodA Harmóni Életmód Egyesület közelmúltban rendezett előadásainak összefoglalóját olvashatják az alábbi menü sor alatt “Városunk / Civil szervezetek / Életmód klub”.

Elkészült a Károlyi Gyógyszertár szervezésében megtartott “Cukorbeteg napok 2017″ programsorozat beszámolója. Az érdeklődők az alábbi link alatt tekinthetik meg. <Klikk ide>

KONYHA: ÉRTESÍTÉS!

Közzétéve: 2017-10-17 -> Mogyorósi Gábor

ÉRTESÍTJÜK KEDVES VENDÉGEINKET,

HOGY 2017.10.20.án(PÉNTEKEN)RENDEZVÉNY MIATT

A KONYHA ZÁRVA TART!

EZEN A NAPON NEM LESZ FŐZÉS.MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

Mogyorósi Gábor
élelmezésvezető

Életmód klub

Közzétéve: 2017-09-14 -> Márton Ferenc

icon_eletmod

2017. október 3-án 17.00 órakor Dr. Imre Gábor lesz az Életmód klub vendége.
Témánk: az alvás mechanizmusa, alvásproblémák (elalvás – átalvás), megoldási lehetőségek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Lakossági hirdetmény

Közzétéve: 2017-02-06 -> Orbán Zsolt

IMG_20170206

Figyelemfelhívás

Közzétéve: 2017-02-03 -> Jelcs Zita

erv (1)A TELEPÜLÉSI KÖZKIFOLYÓK (KÖZKUTAK) HELYES HASZNÁLATA TÉLEN

 

 

  • A vízvételezés során legalább 1 vödör vizet (7-10 liter) szükséges kiengedni ahhoz, hogy utána az ürítő rendszer vízteleníteni tudja a közkifolyót. Ha legalább ennyi vizet nem engedünk ki, akkor a víztelenítés nem történik meg, és a kút elfagyhat.
  • Tilos a kúttal „játszani”, azaz egy kicsit megnyitni, úgy, hogy a víz bár megindul, de nem folyik ki. Ha a nyomókart lenyomjuk, minden esetben ki kell engedni a fent jelzett mennyiséget, hogy az elfagyás ne következzen be.
  • Ha a közkifolyó elfagyott, tilos azt tűzzel, gázlánggal, egyéb módon kiolvasztani. Ez további károkat okozhat, ami megnehezítheti, késleltetheti a javítását.
  • Tilos a közkifolyóra tömlőt csatlakoztatni, illetve tömlőn keresztül tölteni kannákat, edényeket, mert így az egész ivóvízhálózat elfertőződhet. Ennek az az oka, hogy a visszaürítés során a tömlőn keresztül a közkifolyó visszaszívhatja azt a vizet, ami az edényben van. Az ivóvíz élelmiszer!

Bővebben »

Lakossági felhívás

Közzétéve: 2016-03-31 -> Márton Ferenc

tuztilalomAz elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet. A teljes felhívás itt tekinthető meg.

Tájékoztat kémények ellenőrzésével kapcsolatban

Közzétéve: 2015-11-06 -> Jelcs Zita

chimney-icon

A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke. A csalási ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést.

A kéményseprő ipari közszolgáltatást kötelező igénybe venni! Bővebben »